Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Βλεφαροπλαστική η απενοχοποιημένη επέμβαση

Η Βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση που μέχρι πριν από δέκα περίπου χρόνια αγνοούσε παντελώς ο περισσότερος κόσμος. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, με τη βοήθεια του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έγινε γνωστή σαν μία από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις στον τομέα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Σήμερα η επέμβαση με την οποία διορθώνεται η χαλάρωση των βλεφάρων και απομακρύνονται οι ενοχλητικές σακούλες, μετά από αλματώδη βήματα σε τεχνικές και μέσα, θεωρείται μία από τις πιο «απενοχοποιημένες» και τις πιο περιζήτητες.
Είναι μία επέμβαση, που εφόσον ο Χειρουργός δεν κάνει αγώνα δρόμου με τον εαυτό του, διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Άλλη μία ώρα απαιτείται περίπου η παραμονή του στη βραχεία νοσηλεία και κατόπιν πηγαίνει σπίτι του συνοδεία ενός οικείου του προσώπου. Η επέμβαση δεν γίνεται σχεδόν ποτέ με γενική αναισθησία εκτός αν πραγματοποιείται συνδυαστικά με κάποια άλλη. Το προτιμότερο σχήμα αναισθησίας είναι η τοπική με ήπια μέθη, ώστε και ο πιο «δύσκολος ασθενής» να την ανεχτεί εύκολα.
Η επέμβαση, παρόλο που θεωρείται μία από τις πιο απαιτητικές επεμβάσεις στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική, λόγω της συχνότητάς της και συνεπώς λόγω της εμπειρίας του Πλαστικού Χειρουργού, την καθιστά ως μία από τις επεμβάσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής, ακόμα και από τους πιο δύσκολους «ασθενείς».
Στην επέμβαση περιλαμβάνεται η αφαίρεση της περίσσειας δέρματος από το άνω και το κάτω βλέφαρο, η αφαίρεση της περίσσειας λίπους στην περιοχή και ενίοτε και η διαμόρφωση του σχήματος των βλεφάρων ώστε να ανακτηθεί το περιπόθητο «νεανικό βλέμμα».
Η αποθεραπεία διαρκεί λίγες μέρες, και σχετίζεται άμεσα με τον τύπο του δέρματος και τη συνέπεια του «ασθενούς» στην αγωγή του (αντιβίωση, κολλύριο, κομπρέσες).
Η Βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση που ανήκει στον τομέα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, τομέας που δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι η επέμβαση γίνεται αποκλειστικά από Πλαστικούς Χειρουργούς που έχουν την εμπειρία και τη γνώση στο αντικείμενο της επέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: